Geocoiny

 Ahoj všichni 😊

 

Mám tady dneska pro Vás povídání po delší době na téma geocaching. Kdyby někdo tohle slovo ještě nikdy neslyšel, nebo neví o co jde, chtěla bych to blíže specifikovat. Jedná se o celosvětovou hru na pomezí sportu a turistiky. Hráči pomocí GPS souřadnic hledají skryté schránky, ve kterých je vždy notýsek, do kterého se hráč zapíše a popřípadě může vyměnit nějaké věcičky, co tam ostatní třeba dali. Tyto schránky bývají na turisticky zajímavých místech nebo právě na místech, kde je potřeba nějaká sportovní dovednost.

 

Když jsem představila celkově geocaching, ráda bych tedy vysvětlila i pojem, kterého se týká celý tento článek, což mi přijde nezbytné.

 

Geocoin je mince, která je opatřená unikátním kódem, který se dá zaregistrovat na webu. Nemusí být zrovna jen z kovu ale lze se setkat s geocoiny z různých materiálů jako dřevo, kámen, sklo, papír, kůže a plast nebo z nějakých jejich kombinací. A má za úkol cestovat ze schránky do schránky. Existují různé tématické coiny, milníkové, je jich hafo.  


A teď už jak jsem se k tomuto předmětu dostala já.


Jak tak nad tím přemýšlím, tak jsem si na sebe ušila bič bych řekla, protože si vůbec nemůžu vzpomenout, jak jsem na to, že existují geocoiny vůbec přišla.


Myslím si, že jeden z prvních momentů byl ten, když jsem se rozhodla, že se zúčastním srazu v Táboře na přestupný rok. Vyšlo to i na den, kdy 29.2.2020 byla sobota. Na tento event nechal organizátor vyrobit tematický geocoin. A mě samozřejmě "suvenýr" z této akce nemohl chybět. Byly ty suvenýry dokonce dva, ještě cwg. Takže jsem se přihlásila abych si mohla oba koupit. 




A další jakoby meta byla ta, že jsem začala hledat různé milníky. Po 100 odlovených keškách, jsem začala hledat co existuje za "suvenýry". Abych jako měla památku. Povedlo se mi sehnat všechno možný. A když se dopracuji k tomu číslu, tak aktivuji.


Momentálně se snažím i lovit kešky tak, abych měla coin k nějaké hře. Jako třeba Memory lane, Worlds wonders a podobně. Snažím se si pořizovat ty, kterých jsem opravdu dosáhla, pokud se jedná o milník, nebo koupím, ale neaktivuji ho. Nebo ty, které jsem úspěšně dokončila, pokud se jedná o nějakou výzvu.


Přítel vždycky obrací oči v sloup, když to vidí, protože já jsem blázen na tyhle věcičky a nejen na tyhle. Vždycky se směje, že budeme potřebovat jeden pokoj v bytě speciálně pro moje věci.


Nejsem člověk, který by je ale dal do kešky, aby se pohybovali. Všechny si je nechávám a mám je  v albu.  A občas se na ně chodím koukat. 







A co vy ? Kupujete geocoiny ? Posíláte je světem ? 

Nebo vůbec nevíte o co jde a jde to mimo vás ? 


Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil

 a že mi třeba necháte komentář. Budu ráda 😊

Hezký zbytek dne

Marťa





 


Komentáře