Album na turistické známky

 Ahoj moji milí 😉

Po hodně dlouhé době jsem napsala článek do této rubriky. Osobně si myslím, že jsem na jednu stranu bordelář, ale na té druhé zase hroznej puntičkář. Toho puntičkáře v sobě nacházím hlavně co se týče svých koníčků. Všechno musí být krásně uloženo a má to své místo v poličkách či ve skříních. Na tomto blogu je dost článků na téma postcrossing a tento koníček jsem zatím "uklidila" do jednoho velkého alba, na meetingové pohlednice mám další větší album a do čtyřech až pěti menších. Geocaching by v podstatě žádné album nepotřeboval, ale to bych to nebyla já, kdybych si něco na sbírání nenašla. Mám tedy zatím dvě alba-jedno na cwg a jedno na geocoiny. Proto ani turistické známky nemohli zůstat pozadu a já si pořídla album i na ně. 

Dlouho jsem nad tím přemýšlela, ale ve věku, kdy jsem sbírala hodně jsem na něj neměla potřebné finance. Teď v dospělosti, kdy jsem se stala výdělečně činnou jsem neváhala a na e-shopu turistických známek album objednala.

Vzhledem k tomu, jak jsou turistické známky "velké" a z jakého jsou materiálu asi víte, že toto album bude největší a zároveň nejtěžší a bude ho třeba sestavit. Sama bych to ale nezvládla 😀😀😀 Opravdu nejsem tak zručná. Naštěstí jsme to společnýma silama dali s přítelem dohromady - on má větší zásluhu samozřejmě. Já přidělávala jen háčky. Ale alespoň nějaká pomoc ne? 

Teď už zbývá poslední věc a to najít na něj místo a následně ho přidělat na zeď. Jsem toho názoru, že taková sbírka by měla být vidět. Momentálně se v ní nachází cca 173 známek a to si myslím, že je škoda aby byly v krabici od bot, ve které jsem je celou dobu skladovala.

Tady Vám ukážu ještě výsledek 😊😉
























Tenhle článek byl opravdu krátký, ale věřím, že se Vám alespoň trošku líbil a třeba se pod ním objeví nějaký ten komentář.

Mám na Vás všechny tedy ještě pár otázeček, abyste mohli komentovat 

Sbíráte turistické známky? Pokud ano, tak kolik jich zhruba máte a kde je máte?

A pak se chci také ještě dozvědět, jestli Vám tyto vzpomínková kolečka přijdou jako dobrý suvenýr z cest?


Děkuji moc za odpovědi

Hezký zbytek dne

Marťa





Komentáře

  1. Tyjo, taky jsem kdysi dávno měla album ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentík :) Mě to přijde fajn no :) Doufám, že najdu to místo na něj :D

      Vymazat
  2. Skvělý článek! jako malá jsem tyto známky také sbírala s mojí maminkou. Už si nepamatuji kolik jsme jich měli, ale vím že stále je máme pověšené na chodbě u vstupních dveří, a tím si vždy vzpomeneme na krásné chvíle mého dětství, když jsme batužkovali po různých zámcích a památkách:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za pochvalu :)
      Je to hezká památka no :)

      Vymazat
  3. Známek jsem nasbírala skoro 200, teď už je nekupuju. Album se mi vždycky moc líbilo, závidím. 😊 Měla jsem jenom nástěnku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se právě taky líbilo :D Tak jsem si řekla, že ho koupím :D Když už jich mám tolik a koukám, že ty jich máš ještě víc :)

      Vymazat
  4. Já turistické známky nesbírám. Asi jsem i věděla že něco takového existuje, ale doma bych to nechtěla. Nejspíš nejsem sběratelský typ. Z cest si většinou domů nosím různé oblázky a těmi mám ozdobený psací stůl.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem je sbírávala, ale přijde mi, že zaberou dost místa, tak jsem je darovala a přešli jsme na Wander Book samolepky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je slušná sbírka! Super!

    OdpovědětVymazat
  7. Sbírání turistických známek mě nikdy nelákalo. Z výletů a cest do zahraničí jsem si vždy vozil knihy. :D

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá moc dobře! Já jich mám zatím jen pár a mám je naházené v šuplíku. A nevím, jestli je ještě budu sbírat. Možná si spíš založím nějaké fotoalbum... 😊

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
  9. Také s přítelem sbíráme turistické známky 🙂. Kolik jich přesně máme, to Ti teď nepovím, ale odhaduji, že kolem té stovky cca 🙂. Dříve jsme je měli schované v šuplíku, teď je máme pověšené na nástěnkách pomocí špendlíků - máme je tak každý den na očích 🙂. Vždy když jedeme někam na výlet a pak jdeme koupit nějaký památeční suvenýr, jako první vždy koukám po turistické známce 🤗 .

    OdpovědětVymazat
  10. Dříve jsme známky sbírali na rodinných výletech, teď už jsme hooodně dlouho nikde nebyli. :( Na chatě máme na půdě velkou korkovou nástěnku, kde máme známky připíchnuté. Je to krásná vzpomínky na místa, která jsme navštívili. Album vypadá moc pěkně. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat