Cesta k vlastní doméně

 Ahoj všichni 😉

Dneska jsem se rozhodla vydat takové shrnutí toho, proč a co vlastně píšu. Jsem moc ráda, že i když to nešlo, měla jsem dlouhodobou neaktivitu, nikdy jsem blog nezrušila. Nikdy jsem ani nesmazala žádný článek. Myslím si, že je důležité si vše zachovávat a pak vidět ten POKROK.


Od prvních myšlenek že si založím blog V vím, že mě psaní neskutečně baví a hlavně vím, že chci předávat vám čtenářům něco o tom co dělám, co vytvářím. Úplně první impulsem bylo to, že POSTCROSSING, což je můj oblíbený koníček skoro nikdo nezná, byť funguje už od roku 2005. Chtěla jsem, aby se o něm dozvědělo co nejvíce lidí a tak jsem založila blog na platformě BLOG.CZ. Myslela jsem si, že budu psát jen na toto téma, jenže to nešlo. Nápady brzy došly a já musela vymyslet další rubriky, které budou zajímavé a budou lákat ke čtení a komentování. Moje snaha upoutat pozornost mi moc nevyšla, ale to mě hnalo POKRAČOVAT. V té době začal ale blog.cz vykazovat chyby a začala jsem narážet na to, že brzy skončí. Faktu, že o vše přijdu, jsem se chtěla vyhnout a tak jsem hledala možnosti, jak vše přesunout jinam. 


Nejvíce se mi zamlouval blogger a na internetu jsem našla skvělý web veruce.cz. Byli moc šikovní a vše včetně komentářů mi přesunuly na blogspot.com. Řekla bych, že jsem se tady mírně zlepšila ve spoustě věcech například ve vyjadřování i v tom, jak zaujmout. Měla jsem nápady na články, bylo zkrátka období, že jsem měla o čem psát. Po nějaké době bohužel ale došlo zase ke stagnaci, protože se zajímavé věci v mém životě dít přestaly a tak nebylo o čem psát a když bylo, nebylo to natolik zajímavé, abych čtenáře přinutila článek OKOMENTOVAT






V poslední době jsem si pohrávala s tím, že vše napravím a budu si plánovat co a kdy to vydám. Dám si dostatek času na přípravu a rozvrhnu si vše tak, abych měla jistou pravidelnost, byť třeba úplně malou. Koupila jsem si týdenní i měsíční plánovače a doufám, že mi to s nimi půjde lépe. Do hlavy se mi také dostal nápad, že bych mohla zase celý blog přesměrovat a to na vlastní doménu. Tím vším bych chtěla svůj blog posunout zase o trošku výš.


Vlastní doménu (CZ) tedy už mám, díky šikovnému Jakubu Musilovi, který mi byl nápomocen, protože bych to jinak nezvládla.  A teď nezbývá nic jiného než plánovat a vymýšlet jak to udělat, abych tady zavedla nějaký nenásilný řád. Myslím si, že vždy je možnost se někam posunout. Sice je to někdy těžké, ale jde to. Stačí jen chtít. A já nyní CHCI a moc, tak doufám, že to půjde.


Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil a budu moc ráda, když mi zanecháte komentář, jak jste se posouvali vy :)


Hezký zbytek dne 

Marťa




Komentáře

  1. Páni, prošla sis s blogem hned několika převraty. :) Gratuluji k vlastní doméně, je skvělé, že svou tvorbu stále posouváš dál. Já se svým blogem začínala na bloggeru, ale nyní už mám také vlastní doménu. Držím palce ohledně té pravidelnosti se články, mně se to tedy stále nedaří. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář :)
      Snažím se posouvat, tak snad to k něčemu je :D
      Jéé, to jsem ráda, že v tom nejsem sama :D

      Vymazat
  2. O postcrossingu jsem se dozvěděla kdysi díky blog.cz. :)
    Já jsem si vlastní doménu darovala k 10. výročí blogování, mám ji přes tři roky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono o něm moc lidí neví :/ což mi přijde škoda, je to fajn koníček :)

      Vymazat
  3. To je hezké, že jsi se takto dopracovala k vlastní doméně. Já jsem začínala na blog.cz, na blogger jsem se přesunula vloni v létě, kdy blog.cz ohlásil svůj konec. Na blogger jsem zatím moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  4. Postcrossingu a penpalingu jsem se dlouhá léta věnoval, avšak kontakty se postupně vytratili a v tuto chvíli odsud není možné zasílat pohledy, dopisy ani balíčky do Evropy.

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle tvůj vývoj je super! Držím palce! 😊
    Já jsem začínala na Bloggeru. Původní blog jsem zrušila, měla jsem nějaké období, kdy mě to už nenaplňovalo. Ale pak mi to začalo chybět. Tak jsem si založila nový blog. Opět na Bloggeru. Doteď mi stačí, vyhovuje a nejspíš mu zůstanu věrná... 😊

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat