Postcrossing slavi 15 let


Ahoj moji milí 😉

Je tu další článek, který se týká jednoho z mých koníčků. Řekla bych, že takto začínám snad většinu článků, na tato témata. Ale je to prostě tak. Tahle stránka vznikla hlavně kvůli touze přiblížit ostatním i netradiční, možná pro někoho staromódní koníček-POSTCROSSING. Ale to už víte, pokud jste pravidelní čtenáři. Postupem času jsem to ale rozšířila i o další. Ale o nich zase někdy jindy.




























V tomto příspěvku se zaměříme právě na posílání pohlednic do všech koutů světa. Když se vrátíme v čase, tak zjistíme, že dnes 14.7. ale roku 2005 v Portugalsku, právě postcrossing vznikl. Ano, opravdu je to již 15 let, co pohlednice spojují/propojují svět. Je to až neuvěřitelné, že je to taková doba.

Za toto časové období se v projektu stalo neskutečné množství věcí. Změnil se design webu, přibylo mnoho nových zemí, proběhlo strašně moc srazů, vytisklo se hafo pohlednic s touto tématikou a samozřejmě ještě další věci.

Já osobně žiji postcrossingem od roku 2015, takže mám také letos takové hezké "kulaté" výročí. A když si vzpomenu na svoje začátky, stejně jako projekt samotný, jsem se vylepšila v mnoha věcech. Hlavně tedy v komunikaci s lidmi v angličtině. Byť se to nezdá, pravidelné dopisování má také něco do sebe.



Zde je postcrossing v současných číslech



Když se řekne 15 let, většina z nás si vybaví konec povinné školní docházky a postupný vstup do dospělosti. To je, řekla bych, dost dlouhá doba na to, aby se objevily některé možnosti dnešního světa. Ale v případě postcrossingu je to naopak. Ještě dodnes řada lidí netuší, o co jde. Což mi přijde neskutečná škoda. 

Musím říci, že mě mrzí, že koronavirová krize zastavila (někam jen zpomalila) posílání zásilek, protože zrovna v době karantény by se hodilo komunikovat s lidmi z ostatních zemí. Teda alespoň to je můj pocit. 

Je možná až neuvěřitelné, že se projekt takto uchytil a stále se ještě rozšiřuje, když jde o posílání pohledů ač máme sociální sítě. Podle mě je to ale krásný koníček a za dalších x let budou možná úplně první poslané pohledy v rámci postcrossingu tak cenné, že se budeme třeba i divit. 

Sice je mi teprve 25 let, ale už se těším, jak budu svým vnoučatům ukazovat, jaké pohledy jsem dostala. Už teď tuším, že nepřestanu. Byť budu mít pauzy, jako například teď.

Milý postcrossingu, dneska slavíš narozeniny, tak ti chci popřát hodně štěstí a lásky od lidí, hodně procestovaných kilometrů a v neposlední řadě hodně poslaných pohledů. Tenhle článek je pro tebe.

Happy postcrossing                              


Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil. Byl napsán jako dárek a asi nic moc neřekl. Každopádně já cítila povinnost ho vydat.

Hezký zbytek dne 
Marťa














Komentáře