CWG-Czech wood geocoin

Ahoj všichni 😉
Dneska Vás zdravím opět po delší době, ale píšu pro radost, ne z povinnosti a chci psát když je o čem, když není inspirace, bylo by to vidět a to asi není dobré.
Nyní si myslím, že inspiraci mám, že Vám zase povím o něčem, co mě neskutečně baví a těší, že se dozvíte o něčem, co vůbec neznáte a nebo že v někom třeba vzbudím touhu přidat se k nám. A to je také to, proč píšu, protože mě baví seznamovat ostatní s mými koníčky.

Tento článek bude se štítkem geocaching a bude se jednat o obsah v keších a to konkrétně o cwg. Hned Vám řeknu, co to vůbec je. Tak jdeme na to:


CWG-Czech Wood Geocoin

Jsou to dřevěná kolečka o průměru 35 mm a tloušťce 7mm, do kterého se gravíruje laserem cokoliv si zákazník přeje. Je to vlastně osobní předmět hráče, který je určený k běžné výměně. Mnoho lidí je právě i sbírá a vytváří si početná alba.
Na rubu je logo geocachingu, které je k tomuto účelu schváleno plus rok, který dané kolečko bylo vytvořeno. Na lícu většinou vidíme nějaký obrázek, který si kačer vymyslí.


Osobně si myslím, že jsem měla štěstí, že jsem první cwg našla hned v první keši, a to ještě vlastně náhodou a z nudy. Ale tento příběh, můj začátek, si můžete přečíst zde. Kdybych ho totiž nenašla, netušila bych co to je, a ani vlastně že něco takového existuje a už vůbec bych nepřemýšlela nad vlastním, v podstatě na začátku lovení.

Moje první nalezené




Jsem člověk, který má srdce sběratele, který si ukládá v podstatě všechno, co přiveze z výletů. A asi si i vybírám koníčky, nebo mám zájem o činnosti, z kterých mi něco zůstává na památku. Myslím tím fyzické věci. Takže není divu, že mám vždycky hroznou radost, když po otevření krabičky uvidím cwg, které ještě nemám. 

V listopadu roku 2018 jsem si nechala vyrobit své, abych mohla regulérně měnit a sbírka se mi mohla rozšiřovat. Hrozně jsem se na něj těšila a byla pyšná, že mám vlastní.







Momentálně jich mám v albu 23, z toho dvě jsou eventové. To je speciální druh, který je vyráběný k příležitosti setkání kačerů, nebo je dáváno do tématických keší. Také už mám dva kousky.




Jelikož mi první sada už dochází a neměla bych za chvíli čím měnit, rozhodla jsem se, že si nechám vyrobit další. A tentokrát rovnou dva druhy najednou, protože mě vždycky trápí, když je v keši více koleček a já si mohu vzít jen jedno. A tady je výsledek.




Mám z nich obrovskou radost, myslím si, že se to fakt povedlo. A co na to říkáte Vy ?

Doufám, že Vám tenhle článek líbil, že Vás třeba i trošku obohatil. Napište mi do komentářů, jak jste na tom s cwg přímo Vy, jestli máte také své, kolik jich máte, nebo jestli Vás tento sběratelský předmět nenadchl.

A nekačerů se zeptám, jak se Vám kolečka líbí a jestli se mezi Vámi také najde sběratel všeho možného

Pište :) Budu ráda

Přeji hezký zbytek víkendu
Marťa

Komentáře

  1. Ahoj, je to taková evoluce. Že začátku jsem sbíral všechno, stejně jako spousta lidí okolo. Pak s t hodně lidí přestalo v určit období. Dle mě to trochu degraduje fakt, že jich je hodně. Když jsem začínal, tak mě právě bavilo najít cwg znamych lidí. Mělo to takový kouzlo. Kdyz má pak 30 verzi, tak už to takový není. Takže asi měl pravdu kolega, kterej říkal, že nejlepší by bylo, kdyby měl každej jednu verzi. Já to taky nesplňuju. Jinak jsem si nechal akorát cwg ke lesík, s tím mám alespoň spojeny zážitek, případně z eventu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že jsem právě taky přemýšlela, že si nechám jen jednu verzi, ale láká mě si odnést právě třeba víc než jedno kolečko z kešky, tak jsem vytvořila další :) Ale víc jich asi dělat nebudu.

      Vymazat
  2. ahoj, věnuji se geocachingu už téměř 6 let. Nejsem žádný profík, spíše pro zábavu jednou za čas, nebo když jsme někde na dovolené tak v okolí sesbíráme co se dá. CWG mě ze začátku nadchla, ale musím říct, že jsem teď spíše příznivec TB - cestovatelů. Nejsem moc sběratel, spíše mám doma spoustu věcí a malá sbírka (asi 50CWG) mi tu už trošku zavazí. Já osobně už za tu dobu mám třetí várku cwg, jedno máme společné i s manželem, kterého jsem ke geocachingu přivedla. Tvé se mi moc líbí, hezký nápad, já jsem spíš na zvířátka, momentálně mám jásající kotě z kreslených příběhů Simon's cat. Přeji spoustu krásných nalezených CWG, super zážitky při hledání krabiček.
    Zdraví Pája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky sbírám jen občas :) ještě nemám ani vysbírané okolí :)
      Děkuju moc a vám oboum taky přeji krásné zážitky :)

      Vymazat
  3. Ahoj, sbírám jen ta eventová. To mě baví. Mám jich pár navíc, když je v keši nejaké fakt hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty eventova cwg jsou někdy fakt povedená, taky je mam rada :)

      Vymazat
  4. Ze začátku jsem CWG zbíral a vyměnoval jako dívý ale později mě to přestalo bavit a v krabičce doma se jen kupily další a další dřevěné kolečka. Dnes už si keš odlovím podívám se do okolí a užiju si cestu ke keši i samotný odlov ale většinou CWG nechávám v krabičkách svému osudu.

    Ijacek.007

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to zaujímavo
    www.lifeforjul.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, úplnou náhodou jsem narazila na tvůj blog. Procházela jsem obrázky cwg na googlu a narazila na tvé první nalezené cwg. Sallys11cz byl můj dobrý kamarád a vášnivý geocacher. Bohužel nás velmi brzo opustil a v Protivíně je mu věnovaná keš, kdybys měla cestu kolem. Díky, že se na něj takhle hezky vzpomíná :) zombinka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat