Písecký pochod

Ahoj všichni 😊

Po delší době Vás opět zdravím. Odmlka byla způsobená převážně školou a také nezajímavými věcmi, o kterých by nemělo smysl psát článek. Tento bude o prvním eventu, kterého jsem se zúčastnila v rámci hry geocaching. Nebudu to protahovat zbytečně dlouhým úvodem a rovnou se vrhnu do popisu této akce.

Nejdříve bych asi pro neznalé (nekačery 😃) měla vysvětlit, co to vůbec event je. Jedná se o setkání hráčů geoachingu, neboli kačerů. Součástí bývá většinou zábava v podobě hledání keší (krabiček), které autor, popřípadě autoři eventu ukryjí na určitých souřadnicích. Tyto keše jsou ale po skončení akce uklizeny a už nejsou přístupné dalším kačerům. Právě hledání bylo součástí i tohoto setkání a tak bylo o zábavu a o zážitek postaráno.

A teď už k samotnému odpoledni.

Písecký pochod byl ownery ( autory) naplánován na sobotu 1.6.2019. Podle názvu asi všichni tušíte, že se pochod konal v jihočeském městě Písku. Nachází se na severním okraji našeho kraje a může se pyšnit například nejstarším dochovaným kamenným mostem v Čechách.


Možná Vás zklamu, ale pochod se v centru města nekonal, ale pohybovali jsme se v Píseckých horách. Start byl u Tří rybníků a souřadnice tohoto místa byly uvedeny v popisu eventu, aby všichni věděli, kam jít pro další informace.

Okolo třetí hodiny odpolední jsme se na úvodních souřadnicích všichni sešli, vyměnili jsme si cwg (czech wood geocoin) v již připravené směnárně a koupili si eventové, které se mi moc líbí a opravdu se povedlo.
Potom jsme dostali instrukce. Zjistili jsme, že jsou dvě varianty cesty. My s přítelem, který se po mém přemlouvání zúčastnil nakonec také, jsme šli trasu A. Zadali jsme do map do mobilu souřadnice, na které jsme se měli dostat a byli zvědaví, co nás čeká na první zastávce. 

Stage 1.A
Cesta nás dovedla na parkoviště v lokalitě U Vodáka“. Abychom se dostali na na další stanoviště, museli jsem odpovědět na několik otázek a následně dle vzorce vypočítat souřadnice Stage 2.A.
První zastávka nebyla vůbec složitá a tak jsme mohli pokračovat.

Stage 2.A
Tento úkol byl poněkud složitější. Dostali jsme na obrázcích ptáky, kteří zde žijí a přiřadit k nim jejich názvy. Každá odpověď měla číslo a to se opět doplnilo do souřadnic následující zastávky. Trochu jsme si hlavičky potrápili, ale nakonec se nám to díky internetu podařilo.

Stage 3.A
Tato zastávka byla u chaty Živec, která slouží jako občerstvovací stanice pro turisty, kteří vyrazili na rozhlednu Jarník, která se nachází poblíž. Opět jsme zde měli několik otázek, na které bylo nutné najít odpověď na nedalekých naučných tabulích. Souřadnice jsme nakonec i s malou chybkou , kterou jsme po chvíli opravili, nakonec vyluštili a mohli jsme pokračovat na stanoviště čtyři.

Stage 4.A
Jelikož to byl event geocachingu, nemohli jsme uniknout pár otázkám z této oblasti. Musím říci, že jsem opět musela použít internet, protože jsem některé věci vůbec nevěděla. Dopadlo to ale dobře, vše, až na jednu otázku se mi podařilo najít a tak jsme se mohli vypravit dál.

Stage 5.A
Tohle byla poslední zastávka. Zde jsme měli poskládat puzzle. Na některých dílcích byla čísla ze souřadnic cíle. Tento úkol nás velice potrápil. Ještě, že byla možnost spolupracovat s dalšími týmy, protože tohle bychom sami nedali. Naštěstí se nám to podařilo poskládat a tak jsme pokračovali do cíle, kde na nás čekala odměna.


Celá tato absolvovaná trasa byla dlouhá zhruba 5 km. Jelikož to bylo v Píseckých horách, tak asi tušíte, že to bylo hodně do kopce a máte pravdu. Trochu jsme se zapotili, ale bylo to super sobotní odpoledne. I přítel to pak uznal, ačkoliv mě v kopci asi proklínal.

Já mám osobně hrozně ráda tahle setkání lidí, kteří milují stejný koníček jako Vy. Takže jsem byla neskutečně šťastná za to, že se přítel uvolil, vzal auto a dopravil nás na místo určení. Společné výlety mají také něco do sebe.

Jak to máte Vy? Účastníte se geocachingových eventů ?
Popřípadě srazů v rámci jiného koníčku?
Pište do komentářů, budu ráda :)

Přeji hezký víkend
Marťa







Komentáře

  1. To je podle mě skvělá akce :) Geocaching mě baví, i když už se mu věnuju jen příležitostně :) Je to vždycky zajímavé zpestření výletů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si to myslím :) Taky až tak moc nelovim oproti ostatním, ale baví mě to moc.
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  2. No, když jsem se účastnila svého prvního eventu, tak byly asi 3 ráno, stáli jsme kdesi u Vyškova na benzíně a já neměla tušení, která bije :D ale byl to začátek moc fajn cesty :) keškařské, překvapivě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuji, že jsi nám napsala svůj začátek :)
      Muselo to být dobrodružství :)

      Vymazat

Okomentovat