Škola čar a magie v Bradavicích

Ahoj všichni :)
Dnešní článek ocení především fanoušci Harryho Pottera. Dlouho jsem se na něj připravovala, chtěla jsem, aby byl perfektní. Možná se někomu takový zdát nebude, ale pro mě se jím stal. A vydávat články, které se samotnému autorovi líbí, to je to hlavní ne?

A teď už k tomu, o co vlastně půjde. Úplnou náhodou jsem se dozvěděla, že existuje ve světě internetu něco, jako škola čar a kouzel. Myslím tím samozřejmě školu, kterou navštěvoval i hrdina z knih od paní Rowllingové, slavný Harry Potter. Je to dlouhodobá hra, která je založená na tom, že jste obyvatel hradu, jste součástí své koleje, do které vás při zařazovací slavnosti přiřadí moudrý klobouk, chodíte na vámi určené předměty, sbíráte pro svou kolej body do školního poháru. Jednoduše řečeno, žijete díky své postavě život v Bradavicích, ve škole čar a kouzel.

Nyní vám vše vysvětlím trochu detailněji. Třeba to někoho vtáhne a možná se potkáme na nějaké hodině :)

Prvotní záležitostí je bezplatná registrace na webových stránkách. Nabírání nových studentů je vždy na konci ledna a poté na konci srpna. Jeden školní rok na této škole trvá tedy ve skutečnosti půl roku. Je také důležité, si pročíst Výukový a Školní řád, aby vás zbytečně nevyloučili.
Vyplníte vstupní údaje a takový dotazník, dle kterého se také bude moudrý klobouk rozhodovat.
Poté vám přiletí sovička v podobě e-mailu, která vám přinese dopis a stáváte se čekatelem :)
Každé malé dítě o takovém dopisu sní, že? A díky internetu a těmto stránkám, se také můžete stát studentem.

  

Registrace je vždy otevřená několik dnů. Po uplynutí této doby je brána uzavřená a vy musíte čekat na další. Vše je vždy dostatečně dopředu známo.


Když se tedy úspěšně zaregistrujete, stanete se obyvatelem hostince U děravého kotle.


 Zde se na vše můžete zeptat svých starších spolužáků, kteří vás rádi seznámí více s životem na hradě. Důležité je napsat esej, na určité téma, bez ní nemůžete odjet spolu s ostatními na hrad. To vše se dozvíte z nástěnky hostince, ale i buď z již zmíněného Výukového nebo Školního řádu.

Esej je některými z učitelů zkontrolována a buď uznána nebo naopak neuznána. Neuznanou esej musíte opravit a poslat znovu. Nemusíte se ale vůbec ničeho bát. Nejedná se o nic těžkého.

Už v hostinci poznáte, jak funguje v podstatě celá hra. Jeho prostory jsou velice podobné, jako ty na hradě. Najdete zde svůj pokoj, Obrtlou ulici, Příčnou ulici, Azkaban, Denního věštce, Pamětní síň, Brigádu a mnoho dalších zakoutí.
                                                    





Jakmile se schýlí čas k odjezdu, je důležité si veškeré peníze uložit do Gringottovy banky, protože v bradavickém expresu o ně můžete přijít. Není nutné však být v době odjezdu online. Obyvatelé vám věci do vlaku naloží.



Po příjezdu na hrad následuje další den rozřazovací slavnost. Probíhá opět jako vše, formou chatu. Konečně se dozvíte tolik očekávanou informaci a to tu, do které koleje vás moudrý klobouk zařadí.
Mě zařadil do Mrzimoru :) Každá kolej je výjimečná, takže nemusíte smutnit, pokud vás nezařadí do té, kterou jste si vysnili.

Na hradě se vám otevírá spoustu nových možností.
Najdete zde odborné učebny, ve kterých je možno získat body pro svou kolej, opět Příčnou ulici, pamětní síň, Azkaban, Denního věštce, Famfrpálovou arénu, svůj pokoj, Zapovězený les, jak si kdo vede ve školním poháru a mnoho mnoho dalšího. Je to opravdu rozlehlý areál a sami zjistíte, kde je vám nejlépe.






Než začne výuka, je vaší povinností se přihlásit na minimálně jeden předmět. K postupu do vyššího ročníku, potřebujete mít ukončený ten předmět, který jste si zvolili jako povinný. Právě povinný předmět si student volí na konci prvního ročníku. Je lepší začít studovat více předmětů, protože si spíše uvědomíte, co vás opravdu baví. Jak už bylo řečeno výše, tak výuka probíhá formou chatů. Za každou aktivitu na hodině získáte body do ŠP ( školní pohár). Není tedy úplně vhodné mlčet ( nic nenapsat, neodpovědět na otázky). Učitelé i spolužáci vám vysvětlí, čeho se vyvarovat a co naopak oceňují.

Zde jsou předměty, které se vyučovaly předešlý rok, abyste měli představu : 


Pak už hodiny stačí jen pravidelně navštěvovat, dávat pozor, být aktivní a psát si poznámky a možná se z vás stane skvělý čaroděj, jako náš hrdina Harry :)


Během roku je opravdu co dělat. Pořádají se různé akce, jako jsou plesy zakladatelů, nebo se dají hrát doplňkové hry. Prostě co vás jen napadne. Život na hradě je velice pestrý.
Každý student má také vedený svůj profil, který je dostupný všem.


Na konci školního roku někteří vyučující vytvářejí vysvědčení z jejich předmětu. Stačí si je v kabinetech vyzvednout.


Poté i paní ředitelka školy vydává vysvědčení za celý školní rok. To lze vyzvednout v Děravém kotli na konci prázdnin.


Můžete si také projít, co jste dosud studovali : 


Jak tedy můžete vidět, 30.6.2018 jsem úspěšně ukončila první ročník z bylinkářství, které jsem si nastavila jako povinný předmět a z lektvarů. Ráda bych si nyní ve druháku přibrala ještě něco, to ale budu muset samozřejmě studovat od prváku.

A moje dojmy? Tahle hra mi přijde opravdu suprová, když jsem si začínala před registrací pročítat oba dva řády a pomalu jsem tomu všemu přicházela na kloub, hned mi bylo jasné, že je to do detailu propracované a že ten, kdo to vymyslel, je opravdu génius. Vše funguje tak jak má, nikdy jsem neměla sebemenší problém. Kolektiv je tu také výborný. Všichni zbožňují tento svět magie, což nás všechny spojuje. A to je moc dobře.

Chceš se přidat ? S chutí do toho! Brána registrace bude otevřena už 15. srpna 2018.

webové stránky : https://bradavice.eu//index.php



Komentáře

  1. Už jsem nad tímhle RPG přemýšlela mnohokrát a taky hodně let, ale nikdy jsem se nedokopala k registraci, protože bych u toho dlouho nevydržela :D

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednu registraci prošvihla, tak jsem čekala na další, ale vyplatilo se :) Baví mě to moc a chtěla bych to dostudovat :D

      Vymazat

Okomentovat