Vánoční čas / Christmas time

Ahoj všichni
Teď jsem dlouho nic nenapsala, protože je toho prostě v poslední době děsně moc. Škola, nakupování vánočních dárků, vyřizování různých věcí a tak, ale teď konečně přišel čas, kdy mám možnost věnovat se svým koníčkům.  Tak se do toho vrhnu s plnou parádou!

Teď se ale chci věnovat trošku jinému tématu. Rok s rokem se sešel a máme tu zase Vánoce. Pro mě je tohle období nejkrásnější. Sice všichni "blázní", lítají po krámech, ale je super být v tyto dny s rodinou. Teplo "rodinného krbu" je to nejlepší, co může člověk mít. O Vánocích by hlavně nikdo neměl být sám. Miluji, když se všichni uvelebíme k televizi, dáme si třeba svařák, punč, nebo jen čaj a užíváme si tu pohodu.

Nevím jak je to u Vás ostatních, ale my jsme tenhle víkend začaly s mamkou péct cukroví. To neodmyslitelně k Vánocům patří. Já osobně mám hrozně ráda krémové. Mamka se mnou už odmala "konzultuje" co budeme tvořit. Většinou je to pořád stejné, protože já se v tomhle směru asi nezměním. Každý rok chci plněné ořechy, linecké, trubičky, marokánky, macešky, kokosové kroužky...no já chci vlastně asi všechno, ale nejradši mám právě zmíněné plněné ořechy. Myslím si, že na cukroví se těšíme asi úplně všichni.

Máme zatím tyto:



































K Vánocům patří také sníh. Jen je škoda, že už pár let na Štědrý den nebyl. Už si snad ani nepamatuji, kdy jsem se naposledy brodila bílou pokrývkou.  Všichni známe ty Ladovy zasněžené obrázky, kdy vesnické děti sáňkují na stráni. Přála bych si, aby to letos vyšlo! O Vánocích se mají dít zázraky. Tak jsem na to zvědavá. A co Vy?





Ještě zbývají dva týdny a ti nejmenší budou stát s rozzářenými očičky před stromečkem a budou doufat, že jim Ježíšek donesl to, co si přáli v dopise. Ještě dva týdny a sejde se celá rodina u jednoho stolu a budeme všichni nasávat tu úžasnou atmosféru, kterou Vánoce přinášejí.

23. prosince vždy večer nazdobíme společně stromeček a pak už jen počítám hodiny, kdy nastane Štědrý den. Dopoledne 24. většinou prosedím u pohádek ( ano stále je mám ve svých 22 letech ráda), pak si dáme oběd a pak jedeme na tradiční obchůzky. Obvykle se vracíme už za šera a tak se znovu uvelebíme v obýváku k televizi, dáme si čaj a společně sledujeme filmy. Kolem 5-6 hodiny se začínáme chystat ke Štědrovečernímu stolu. Tuhle dobu mám hrozně ráda. Vše je nančané, krásně připravené. Jsem vždycky plná napětí. Když je vše připraveno, usedneme a jdeme jíst a po večeři se přesouváme ke stromečku :) Když jsem byla malá, tyto okamžiky taťka filmoval na kameru, dneska už si vzpomínky jen fotíme. Po rozbalení všech dárků, což bývá kolem sedmé hodiny, nesmíme vynechat pohádku. Už se těším na tu letošní :)

Miluji Vánoce!


Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil
Přeji hezký zbytek adventu
a Šťastné a Veselé Vánoce :)
Marťa











Komentáře

  1. Já miluji Vánoce, je to nějkrásnější a nejkouzelnější období celého roku. Já si to narozdíl od ostatních, co lítají po krámech a stresují, užívám. Mimochodem pohádky mám také ráda, to asi nikdy nepřejde :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Přestala jsem se honit za dárkama a čím jsem starší, fakt si užívám tu rodinnou pohodu, být pohromadě a tak. Pořád mi ale dělá největší radost, když můžu udělat radost, takže s dárky nepřestávám. :) nejvíc se asi těším, až budeme mít děti. Teď jsou ty vánoce takové obyčejnější, ale až budeme v dětech podporovat toho vánočního ducha, to bude skvělý. <3

    OdpovědětVymazat

Okomentovat