Zhodnocení

Ahoj :)
Chtěla bych dneska zhodnotit mé počínání v blogování. Musím říci, že rozhodování, jestli vůbec začít psát, bylo asi nejhorší. Měla jsem hodně pochybností. Jedním z důvodů, proč jsem toužila začít publikovat, bylo to, že mě psaní neskutečně lákalo. Jelikož mám teď opravdu velký koníček, který se mě drží docela dlouho, chtěla jsem ho příblížit ostatním. Takže bylo v podstatě téma na světě. No jo, ale ono se to lehce řekne. Začíná to vlastně teprve až v tomhle okamžiku... Jak zaujmout?
Napsala jsem si pár článků dopředu a říkala si, jestli to vůbec někdo bude číst. Jestli dokážu vůbec někoho zaujmout.



Překvapilo mě, že je dneska blogování až takový fenomén. Nenapadlo mě, že bude kámen úrazů název. Měla jsem celkem dost článků na papíře, ale byla jsem stále beze jména. Nezbývalo nic jiného, než prostě zkoušet, co půjde. To byla ale docela chyba. To hodnotím a vidím, až teď zpětně. Název, nebo jméno něco o  bloggerovi/ bloggerce řekne. Mělo by ho/ji charakterizovat a nebo by z něj mělo vyplynout, o čem, kdo píše.

Mě se to moc nepodařilo. Řekla bych, že jsem to dost uspěchala. V různých hrách, které jsem dříve hrála, bylo moje přihlašovací jméno ekorebel. Celkem se mi to líbilo, tak jsem to zkusila. A ejhle, platforma mi to povolila, tak HURÁ na to !

První články byly pochopitelně právě o mém milovaném, již zmíněném koníčku..a to postcrossingu. Pak mě ještě napadlo, že mám více takových koníčků a že bych tedy mohla mít více rubrik a mohlo by být více možností o čem psát.
Neměla jsem skoro žádné zkušenosti a tak jsem si poměrně brzy vyplýtvala všechny zásoby článků. Vydávala jsem celkem často, ale bohužel se neobjevovali žádné komentáře. Nevím jak je to u vás, ale já mám pocit, že pokud někdo článek okomentuje, alespoň trochu ho to zaujalo.

Když už jsem tedy neměla v podstatě nic, napadlo mě, že budu psát o všem možném. Tahle myšlenka se mi opravdu líbila a tak jsem přidala rubriku s názvem " Různá témata" a řekla bych, že je dobře, že vznikla. Samozřejmě, že se chci ještě k postcrossingu ve svých článcích vracet, ale asi to nebude tak často jako dříve.

Po přečtení některých článků si říkám, že mám celkem dobrou slovní zásobu, ale nevím. Je fakt, že mi i moje rodina řekla, že jsou překvapeni tím, jak se vyjadřuji. Což mě opravdu moc potěšilo. Doufám, že to neříkali, jen tak.

Všechny prozatímní zkušenosti jsem nasbírala na platformě blog.cz....Jsem za to hrozně ráda. Myslím, že bylo dobré rozhodnutí začít právě zde. Nyní jsem změnila jak platformu, tak i  název. Zkoušela jsem tedy znovu, jestli by bylo možné pokračování s ekorebelem. Šlo by to, ale brala jsem to až zase jako krajní řešení. Nicméně mě asi něco osvítilo a přišla jsem na toto jméno.

MartisWhite :) :)

Naštěstí jsem na dřívějším blogu neměla tolik článků a tak se dalo bez problémů vše přesunout na tento. Takže je vše při starém, až tedy na ten název a zvolenou platformu. Tady je strašně moc možností co měnit, jde dokonce změnit i právě název a tohle všechno se mi neskutečně zamlouvá. Takže jsem opět za toto rozhodnutí ráda :)

Snad se mi bude dařit a budu se stále zlepšovat. Hrozně mě to baví a nerada bych musela skončit. Myslím, že už teď je vidět pokrok.

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil a budu ráda, pokud mi napíšete svoje začátky.
Co pro Vás bylo nejhorší, a tak dále

Hezký zbytek dne :)
Marťa







Komentáře