Sběratel

Zdravím všechny
Dnešní článek plánuji už celkem dlouho. Nicméně se vše stalo skutečností, přišel ten den, a příspěvek je online.

A o čem to tedy celé bude? O jedné akci, která se konala v Praze v Letňanech. Možná už někdo tušíte o co půjde. Jedná se o veletrh Sběratel.

Tato výstava se konala tento pátek a sobotu v areálu PVA už po několikáté. Já jsem se zúčastnila teprve poprvé a byla jsem natěšená pomalu měsíc dopředu jak malá holka. Týden před začátkem jsem si začala říkat, že to určitě bude hrůza, protože kdo se moc těší, je pak nakonec zklamaný. Musím říci, že v některých situacích toto "rčení" platí ale v jiných ne. Naštěstí. V tomhle případě zklamání opravdu nepřišlo a jsem za to ráda.

Po příjezdu na místo ve mně celkem tzv. "hrklo". Myslím, že tento výraz nemusím už dále více popisovat. Byly tam neskutečné masy lidí a já si říkala: " No nazdar". V tuhle chvíli jsem měla pocit, že se dostaví již zmíněné zklamání. Úleva ze mě ale spadla ve chvíli, kdy se všechny ty davy rozutekly po výstavišti, protože Sběratel nebyl v tyto dny jediným veletrhem. V hale, která byla připravena pro všechny "blázny", co něco sbírají, se také všichni rozprchli a já byla ráda, že jsem dorazila včas. Stála jsem totiž už od začátku v popředí a tak se netvořily u stánků, takové fronty.

Došla jsem si pro pohledy, protože těch jsem opravdu velkým milovníkem. Tyto pohledy nebyly jen tak ledajaké. Jak asi víte, mou vášní je postcrossing a tím se dostáváme k dalšímu bodu, proč jsem se do našeho hlavního města vypravila. Tento koníček zde měl také místo. Právě s tématikou postcrossingu, jsem si pohledy kupovala.





     



Dále jsem rovněž musel navštívit stánek České pošty. Byla totiž vydána nová známka- Modrý Mauritius a já jí musela mít. Potom jsem se nezajímala pomalu o nic jiného, než kde bude tradiční sraz postcrosserů. Jelikož jsem o něj nechtěla přijít ptala jsem se rovnou u toho místa, kde byly ke koupi pohledy s touto tématikou. Když mi bylo vše vysvětleno, měla jsem ještě spoustu času si všechno projít a najíst se. Já bez jídla prostě nefunguju, když někam jedu. Máte to taky tak?





Mimo již zmíněné České pošty, zde měli stánky i ejiní vystavovatelé a to třeba nusmimatika, mineralogie, puncovniství a objevila jsem i spoustu zahraničních pošt. Kdybych měla všechno vyjmenovávat, byla bych tu ještě zítra.

Na srazu jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí, poznala nové lidi, užívala přátelskou atmosféru. A to je právě to, proč tohle celé miluju.

Vůbec nelituju toho, že jsem musela vstávat ve 4, kvůli špatnému spojení. Příští rok, pokud to bude jen trochu možné a nic mi do toho nevleze vstanu znovu.. Už teď se těším :)


Taky jste ochotní kvůli něčemu co máte rádi vstávat brzy? Cestujete za svými koníčky? Slyšeli jste o tomto veletrhu? Piště mi do komentářů Vaše zkušenosti, budu moc ráda.

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil

Hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře

  1. Trochu Ti závidím nadšení :-) Já letos po několika letech na veletrh Sběratel nešla a nelituji, když vidím, že si nedali ani práci s novými pohlednicemi. Rok co rok prodávají ty stejné :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Článek fajn, ale chtělo by to trochu vychytat čárky v souvětích, bez nich se špatně čte ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Na veletrhu Sběratel jsem byl v roce 2015 a 2016. Letos jsem nebyl a také nelituji.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Já jsem fakt byla spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Děkuju moc za výtku :)

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Já za rok jedu znova na 100%, když to půjde

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se mi tam líbilo. Byla jsem tam letos potřetí, na srazu postcrossingu podruhé.Nakoupila jsem známky a pohledy. Ulovila jsem postcrossingovou známku Běloruska a další krásné známky u jiných pošt. Jen letošní stříbrná mince s Marií Terezií už byla vyprodaná. Tak zas za rok..:-)

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Za rok se uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  9. Je zvláštní, jak někoho dokáže nadchnout sbírání pohledů či známek :-) Samozřejmě, v dětství mému pokojíku vládli Pokémoni, přesto teď k tomu nemohu najít cestu, abych se stal nadšencem do sbírání něčeho, jako jsi Ty :-) Přesto je tento článek a celý styl blogu moc hezký! Je originální, je vidět, že dokážeš najít komunitu, kterou dokáže téma zaujmout a to je moc dobře! Určitě v psaní pokračuj, ať je o čemkoli! :)

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Jee, děkuju za milý komentář :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat