Odstraňování bradavic

Ahoj všichni :)

Dneska se podělím s takovou nepříjemností. Před několika lety se mi udělala na ukazováčku levé ruky udělala taková bulka. Vůbec jsem tomu nevěnovala pozornost. A zhruba před rokem se mi začala tvořit hrubá kůže na pravé patě. Opět jsem to nijak zvlášť neřešila, myslela jsem si, že je to z chození a ze špatných bot.

Nicméně jsem si asi v dubnu došla k praktické lékařce co to na té noze vlastně mám a ona mi řekla, že je to zřejmě plíseň. Předepsala mi na to mastičku, která vůbec nepomohla. Bylo mi to dost divné a tak jsem se rozhodla navštívit spíše kožní ambulanci. To co mi tam řekli, mi téměř "vyrazilo dech" . Píšu to v uvozovkách, protože se to tak opravdu nedá říct. Paní doktorka se vyjádřila slovy : " Máte tam malé bradavičky." Docela mě překvapilo, že obvodní lékař nepozná bradavice.

To by byl ale úvod. Teď přejdu na tu horší stránku věci.
Diagnosu máme, horší je ta léčba.

Jak asi většina z Vás ví, bradavice se převážně vypalují tekutým dusíkem a to je dost nepříjemné. Jelikož jsem tu bradavici na patě měla opravdu velikou, bylo mi řečeno, že léčba bude zdlouhavá a že to budeme vypalovat tak půl roku. Celkem jsem se zhrozila. Rovnou jsem oznámila, že bych potřebovala šetrnější ošetření, kvůli roznášení pošty. Bylo mi tedy vyhověno. Nicméně to stejně bolelo jako čert. Na nohu jsem první den skoro nestoupla a prst mi neskutečně brněl a bolel.

Další ošetření proběhlo po měsíci a to už skoro nebolelo, tak jsem si říkala, že to bude paráda. Bohužel jsem se spletla. Po třetí návštěvě, která proběhla dneska, jsem si řekla a už nikdy víc. Byla tam jiná sestra, která mě tedy vůbec nešetřila. Bolí to šíleně a jsem ráda, že jsem dojela domů.

Děsí mě to, že hodně lidí tvrdí, že ty bradavice vyrostou znovu. Nechci to podstoupit už nikdy.

Máte někdo podobnou zkušenost?
Víte jak se zbavit bradavic šetrnějším způsobem? Já už tam nechci :D :D

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil a pokud nějaké zkušenosti máte, pište mi je prosím

Budu moc ráda

Hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře

  1. Já používala přípravek Duofilm na patu plnou bradavic, ale nutno dodat, že jsem je měla dlouho zašlapané a jsou téměř pryč skoro až po 3 měsících denního používání. Trvá to dlouho, ale zase je to šetrné.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Asi to budu muset vyzkoušet, děkuju za typ. Šíleně mě to už druhý den bolí a nemůžu jen sedět

    OdpovědětVymazat

Okomentovat