Písmo

Čauky :)
Momentálně sedím u psacího stolu, před sebou počítač, pohledy a různá zdobítka. Opět tedy tenhle článek bude o postcrossingu. Tentokrát ale z trochu jiného soudku, z jiné části.












Nejprve zabrousím trochu do začátku povinné školní docházky. Začnu tedy první třídou. V tomto
roce nás kantoři učili základům, což bylo psaní, počítání, čtení a tak dále. Jelikož jsem se v prvním odstavci zmiňovala o pohledech a o psacím stole, asi pro Vás nebude takovým překvapením, že se více chci věnovat jen psaní.

Vlastně ještě ve školce nás v "programu" Předškoláček připravovali na to, že budeme muset držet pěkně pero a lehce s ním klouzat po papíře, abychom napsali krásně různá slova. Pamatuji si, že to nejprve byli vlnky, klikyháky a různé motanice. V první třídě jsme začali psát nejprve části písmen, pak i celá a nakonec z toho byla slova a pak i věty.

Proč o tomhle všem ale mluvím? V těchto začátcích jsme se všichni snažili psát krasopisně, abychom se doma pochlubili, jak krásně to umíme. Obtahovali jsme čáry v písance a měli radost, že nám to jde.
Postupem času se naše písma ale měnili. Vzpomínám si, že na první pohled bylo poznat, zda je sešit holky, nebo kluka. Někteří se zlepšili, jiní zůstali jakoby tam kde byli a někdo se zhoršil.

Osobně můžu říci, že já jsem se zhoršila. Zprvu jsem psala opravdu krasopisně. Ale od té doby, co se zrychlilo diktování poznámek, mám problémy vše po sobě přečíst. Opravdu bych to chtěla napravit. Jenže nevím jak.

Při psaní pohledů se opravdu snažím. Píšu v klidu, mám na to dost času, nikdo mě nikam nežene, takže je vše v pořádku. Dávám si záležet na každém písmenu, aby vše bylo čitelné a v pořádku došlo na místo určení. Byla bych nerada aby se pohled ztratil, jen kvůli mému škrabopisu. Je ale fakt, že tohle je prostě koníček, který mě baví a naplňuje mě, ale školní poznámky jsou úplně jiné kafe. Za celé prázdniny mě nenapadlo hledat si nějaký kurz, nebo tak něco. Ani nevím, jestli to existuje.


Ale co pak? Až zase usednu do lavice. To po mně zase nikdo nic nepřečte.

Na počítači se píše moc pěkně, ale nechce se mi ho brát do školy, jelikož u něj nechci sedět celý den. Navíc se mi z tištěného textu špatně učí.


Pokud máte nějaký typ, jak se zlepšit v psaní, napište mi ho do komentářů. Budu moc ráda.
Klidně mi i pište jak jste na tom Vy.

Doufám, že se Vám tento článek líbil

Přeji hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře

  1. Se zlepšením písma ti bohužel nepomůžu a ani nevím jestli se to dá takhle "pozdě" nějak výrazně zlepšit. Ale kdo ví. Přeji hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  2. Tlesk! :) Článek, jak má být. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj mám to podobně jako ty, obyčejně taky celkem škrábu, ale u pohlednic si dávám záležet a nejednou jsem byl i pochválen :D

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: co se týče těch propisek, tak to máš recht. Z hovna bič neupleteš. :D

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Jee děkuju za pochvalu :)

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Taky si říkám, že je na to asi pozdě, ale zas na jednu stranu....přesně, kdo ví :)

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: Asi budu muset brouzdat a hledat druhy písma, co bych zvládla nebo tak :D :D ta kaligrafie by mohla být zajímavá oni i grafity, jenže to je i o talentu a ten já moc nemám, zvlášť na grafity :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle znám, snažím se psát hezky, ale když se diktují rychle poznámky, jsem ráda, že si to vůbec stihnu zaznamenat :D tak pak mám celkem škrabopis :D ale závidím lidem, kteří umí vážně hezky psát :D

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Viď, taky jim závidím

    OdpovědětVymazat

Okomentovat