Kdybych tak mohla změnit svůj život

Ahoj všichni
Tohle je další téma, ke kterému bych se chtěla vyjádřit. Myslím si, že tuto větu vyřklo mnoho z nás a nejen jednou. Jsou to velice známá slova a my je vyslovujeme řekla bych že vždy, když jsme z něčeho špatní nebo zachmuření. Možná je to u řady z Vás jinak, tak mi schválně pište do komentářů, kdy tuto větu nejčastěji používáte.

Já sama jsem použila tyto slova několikrát. Většinou to bylo z důvodů, že jsem nebyla se svým stylem života spokojená. Říkala jsem to spíše v tomhle smyslu: " Kéž bych žila jinak." Občas si připadám jako flegmatik. Hodně věcí mi je jedno, spousta věcí mě nezajímá. To je ale vždy jen krátkodobé. Pak mi vše dojde. Kde dělám chybu, že různé věci už se nedají dělat stejně a podobně.
Zakousnu se a snažím se být dokonalá. Pro svoje blízké okolí, pro sebe. Několik měsíců mi to vydrží, ale pak do toho většinou spadnu znovu. Snažím se ale aby tyhle výkyvy byly co nejméně. Máte to tak taky? Možná jsem poděs jen já, nevím

To, co jsem teď napsala, myslím, že není až tak důležité a až tak zásadní. Každý chce čas od času jinak žít a v možná se i jinak chovat v různých situacích.

Jednou jsem ale tuhle větu použila i kvůli nepovedenému vztahu. Říkala jsem si něco ve smyslu: " Spoustu věcí bych udělala jinak." Teď, když se na to podívám zpětně už bych tahle slova nepoužila. Jsem toho názoru, že vše špatné je pro něco dobré. Ale to mi došlo až teď. Časem. Ponořila jsem se do postcrossingu, začala jsem psát tenhle blog, soustředila jsem se na školu, jsem na sebe pyšná. A doufám, že je pyšné i mé okolí.

A ta předposlední věta je podle mého názoru velice důležitá. Pokaždé když nám něco nevyjde, ať už jde o cokoliv, měli bychom se soustředit na sebe. Věnovat se do věcem, které nás baví abychom přišli na jiné myšlenky. A hlavně bych se měli začít mít rádi a být sami na sebe pyšní. Ono to po psychické stránce hodně pomůže. Vím to z vlastní zkušenosti.


Je to možná trochu jinak pojaté téma, ale já to takhle všechno prostě cítím.

Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbil
Budu ráda, když mi do komentářů napíšete taky své pocity ohledně tohohle tématu.

Hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře