Hostínské divadelní léto

Ahoj Ahoj :)
Dneska jsem se rozhodla, že zabrousím krapet do kultůry. Chci Vám představit jeden "festiválek", který uvítají především ti, co si čas od času rádi zajdou do divadla.




Zítra začíná již 7. ročník Hostínského divadelního léta. Hlavním organizátorem je Václav Bláha, který ve spolupráci s obcí Kovářov, městem Milevskem a dalšími sponzory, dává této akci v širokém okolí skvělé jméno. Vše se koná na louce v obci Hostín u Kovářova. Pro bližší upřesnění se jedná o vesničku na pomezí středních a jižních Čech. Na již zmíněné louce vždy vyroste obrovský stan, kde probíhají všechny inscenace. Velkou výhodou je to, že se hraje za každého počasí, což všichni velice rádi uvítají. Tyto prostory jsou vždy připraveny na nával aut i lidí, co si přivezou stan pro přespání. Jak jsem zde již psala, divadelní léto v Hostíně začíná už zítra ( tj. 10. srpna 20017) a končí v neděli 13. srpna. Takže najít si to svoje, není určitě žádný problém. Sami uvidíte, že se jedná opravdu o nevšední zážitek, protože většinu herců všichni vídáme i na televizních obrazovkách.

Letošní program vypadá následovně:
( Kdybyste chtěli přijet)
Program ve čtvrtek 10. 8. 2017 v 19.30 slavnostně otevře bláznivá komedie z produkce agentury Harlekýn Rukojmí bez rizika, kde se blýsknou svým komediálním uměním mj. Jana Boušková, Václav Vydra, Jan Šťastný nebo Svatopluk Skopal.


V pátek v 19.30 hodin se spolu s vynikajícím swingařem a komikem Vladimírem Hronem a s velkým Bigbandem Petra Svobody přeneseme do velkého světa swingu, kde neexistují žádné starosti, kde se "jen" swinguje, kde zurčí slavné, léty prověřené a posluchači milované evergreeny.


Sobotní odpoledne bude tradičně patřit místnímu oblíbenému divadelnímu spolku Kovářovská OPONA, který se představí inscenací Bedřich Smetana: THE GREATEST HITS. Jedná se o laskavě parodickou hudební komedii z přitažlivého divadelního prostředí, která si bravurně (a někdy brutálně) pohrává nejen s operami B. Smetany a s divadelními vztahy (a nevztahy), ale i s tématem dotací a grantů.


Vrcholem přehlídky bude zcela určitě sobotní večer, kdy na hostínské jeviště zavítá hvězda českého divadelního a filmového nebe Simona Stašová, v jímavé, laskavě jízlivé a především v hluboce lidské komedii Shirley Valentine. Spolu se S. Stašovou si projdeme všemi peripetiemi stárnoucí ženy, která však svůj boj se stářím a rezignací nevzdává, a bojuje proti těmto strastem, humorem černým až za hrob.


K neděli patří pohádka! Tu letošní, Rozum a štěstí do Hostína přiveze a od 14.00 hodin sehraje DS Svatopluk z Benešova. Díky jejich hravé a imaginativní inscenaci, věrně vycházející z epické předlohy K. J. Erbena, se děti (i jejich dospělý doprovod) dozvědí, co je pro život důležitější, zda štěstí nebo rozum.

Přehlídku zakončí stálý a vítaný host Hostínského divadelního léta, Divadlo PALACE, které tentokrát představí divákům svůj divácký hit, jiskřivou komedii Velká zebra, aneb Jakže se to jmenujete?, v níž září hvězdy divadla PALACE - Ondřej Vetchý, Martina Hudečková, Kateřina Kaira Hrachovcová či Jaromír Dulava.
Myslím, že je to celkem pestrá nabídka. Vybere si opravdu každý.

Osobně jsem zvolila hned první představení. Hrozně se na to těším a doufám, že to bude nezapomenutelný zážitek, stejně jako při jiných představeních v minulých ročnících. Navštívila jsem Hostín už 3x, teď to bude počtvrté a nemíním s tím v následujících létech přestat.

Po každém představení probíhá venku u stanu autogramiáda i s focením. Dám Vám se ukázku z těch, na které jsem si počkala.













Doufám, že se Vám článek alespoň trochu líbí a že Vás zaujal
Máte také ve svém okolí něco podobného? Pište

Hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře