Letní úklid

Už pár dnů mám v plánu udělat generální úklid u sebe v pokoji. Určitě je Vám všem tohle téma blízké, protože generální úklid je jednou za čas opravdu potřebný. Horší je to s realizací. Občas mívám nutkání všude uklízet a ve všem dělat pořádek, ale pak ze všech plánů sejde. Máte to tak taky?

Nevím proč to tak je, ale já sice chci mít v pokoji pořádek a všechno mít v úhledných kopičkách ale pak když si představím ten nepořádek právě přitom vyklízení a přendavání, už se mi do toho nechce.






Tentokrát se ale nevzdám. Několikrát už jsem se nevzdala, ale pořád to nějak nemám tak, jak bych si představovala. Vždycky si totiž říkám, že by se : "tohle mohlo ještě hodit a tohle taky, no a ještě tohleto." Ve finále vyhodim jen půlku věcí z těch co jsem původně chtěla.

Před pár týdny jsem vyřadila několik knížek z mé knihovny a odvezla na chalupu. Dokonce k tomu přibylo ještě několik sešitů ze školy ( Ty se ale opravdu budou třeba ještě někdy hodit ne? :D :D ) .
Bohužel z nich tady ještě nějakou tu hromádku mám. Chci si radši nechat nějaký materiál kdybych jednou šla ještě na vysokou.





Teď se chystám na výstavku pod stolem. Nemyslete si ale, že jsem nějakej hroznej bordelář. Jsem totiž ten typ, co sbírá všechny možné věci jako jsou vstupenky ze zámků, různé mapky měst, postavičky z Kinder vajíček....no bylo by tady toho hodně, radši přestanu vypisovat, co všechno tam mám. Všechno mám ale v krabičkách, právě pod tím stolem. Momentálně mi to tam ale dost slušně překáží a potřebuju to někam odvézt. Chci mít pokoj už jako ze škatulky a říkám, že čím míň věcí tam budu mít, nebude tam nepořádek tak často. Zase je fakt, že mi přijde škoda, to opravdu vyhodit. Říkám si, že sběratelství je prostě můj život. Hold to asi jen přemístním na chalupu.

Mezi mé sběratelstké "poklady" patří kameny, turistické známky a pohledy. Právě na pohledy jsem si pořídila alba, která mám právě v té knihovničce, takže to už vyřešené je. Na turistické známky si prostě také koupím album, které je zhotovené přímo na ně a kameny si budu muset odvézt.



























Horší je to s tím, co jsem sbírala jako malé dítě. Tam je opravdu všechno možné.

Doufám, že se mi podaří během tohohle týdne tomu všemu dát nějaký řád a nebudu se muset už stydět za své krabice pod stolem. Také jsem přemýšlela o koupi takového toho pojízdného stolečku s několika "chlívečky"



Samozřejmě, že vím, že žena či dívka má být pořádná a měla by mít všechno prefektní,ale no řekněte, ale upřímně, jestli je opravdu každá taková. Myslím si, že všechny takové nejsme.
Napiště mi, jak úklidy provádíte Vy a jestli máte stejné problémy, nebo jestli jsem opravdu bordelář jen já.

Doufám, že se Vám článek líbil
Přeji hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře

  1. Jsem bordelář a většinou dělám velké nárazové úklidy jednou za čas :D

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Tak to jsme na tom dost podobně, ale teď už to chci uklidit do fáze, že budu mít minimum věcí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jsme na tom podobne! Kameny daruju skole. Jenze malby a kresby zabiraji tolik mista!

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Já mám zase právě hafo turistických známek a pohledů a věcí do školy :/

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Chtělo by to sklady, jako mají v muzeu :)

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: No to jo :D :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat