Letní dovolená-plány-výlety

Ahoj všichni !

Už delší dobu přemýšlím nad tím, jaký další článek mám do této rubriky napsat. Jakému tématu, nebo spíše jaké problematice v tomto koníčku se mám věnovat.

Dneska mi ale došlo, že je vlastně už červen a tím pádem skoro léto. Nejvyšší čas plánovat dovolenou na prázdniny.

Napadlo mě tedy se zamyslet nad různými turistickými cíli tady v České republice a hlavně tedy nad tím, kde by byla šance nasbírat další úlovky.

Řekla bych, že vlastně skoro všude. Lákavých míst je po celé naší vlasti spousta. Tímto článkem bych Vás možná i trochu chtěla nalákat na výlety, nebo na dovolenou, kde jsem byla v minulých letech i já.

V roce 2013 jsme s rodiči navštívili České Švýcarsko. Já jsem příznivcem NP a celkově přírody a musím říci, že tam je přímo skvostná. Pravčická brána tomu všemu dominuje a je od ní nádherný výlet. Můžu doporučit i plavbu lodičkami po řece Kamenici (Hřensko). My jsme bydleli ve vesničce Jetřichovice a odsud je to kousek na vyhlídky ( Mariina je asi nejznámější) dále pak na Dolský mlýn, kde se natáčela Pyšná princezna a poté i Peklo s princeznou a ještě i do Děčína.
V této oblasti jsem vlastně sesbírala skoro celou desítku k získání prémiovky.


Myslím si, že za zmínku také stojí Moravský kras, který jsem procestovala v roce 2014.
Opět to byla rodinná dovolená a moc se mi tam líbilo. Viděla jsem většinu jeskynní, za což jsem hrozně moc ráda. Pro ty mám totiž taky slabost. To co je pod zemským povrchem vytvořeno za nádheru, to se nedá snad ani popsat. Vyzdvihnout také musím plavbu loďkou po řece Punkvě. Byl to opravdu zážitek. Tyto jeskyně mě dokonce inspirovaly k napsání maturitního slohu. Mimo jeskyní je moc krásná vesnička Jedovnice, zámek Rájec-Jestřebí a pokud to nepovažujete za jeskyni tak propast Macochu. V této lokalitě jsem také turistických známek nasbírala celkem dost.


Další místo, které bych Vám doporučila je okolí Novomlýnských nádrží. Byla jsem tam minulé léto. Vévodí tomu Lednicko-valtický areál, který je prostě úchvatný. Zámky Lednice i Valtice prostě musíte vidět, pokud tam budete. V blízkosti těchto zámků, se nachází tzv. salety. Jsou to stavby, které jsou rozmístěné po areálu. Stojí za to, je vidět. Dále je nádherný Mikulov a zámek, který se tam nachází. V dohledu je také svatý kopeček. Je to tedy pěkný kopec, ale stojí to za to. Také bych Vám ráda doporučila město Břeclav. Zde jsem si pořídila také spoustu turistických známek, ale bohužel žádné dvě za sebou.


Opravdu si myslím, že jsem zvolila super místa. Jsou to lokality, kde je turistických známek opravdu dostatek. Třeba se Vám to zalíbí a začnete shánět nějaké ubytování.

Pokud už dovolenou naplánovanou máte, pište do komentářů kam jedete, nebo kam byste se rádi podívali. Třeba inspirujete Vy mě.

Snad se Vám článek líbil
Přeji hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře