O snu "Švýcarsko"


Na svém profilu mám uvedeno, že mým snem je podívat se do Švýcarska. Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o to, jak jsem se k tomu dostala, nebo spíše jak mě to napadlo.

Jelikož se v této zemi mluví mimo jiné i německy, učili jsme se o něm k maturitě. Možná si řeknete, že jsem sebevrah, ale ano, mám maturitu z německého jazyka. Každý si umíte představit, že těch věcí, co si musíte pamatovat, je spousta. Navíc je to v cizím jazyce. Nicméně po přeložení celé stránky, kterou jsme o Švýcarsku dostali, mě tento stát začal zajímat více.


Fascinovaly mě města jako je Luzern, Ženeva, nebo Curych. Z přírodních zajímavostí mě uchvátilo Bodamské jezero. Leží vlastně ve třech státech a to v Rakousku, Německu a samozřejmě tedy i Švýcarsku. Je to celkem zajímavý úkaz. Dále jsem si zamilovala nejvyšší horu a to Matterhorn. Tato země je rozdělena do 23 kantonů. Kanton je pojem, který také není moc častý a proto mě zaujal.







Kdybych měla popisovat vše, co se mi tu líbí, byli bychom tady ještě zítra. Nechtěla jsem se ani moc rozepisovat, protože téma článků je vlastně o něčem trochu jiném.


Abych se tedy dostala k jádru věci.

Během studování na maturitu jsem samozřejmě už posílala pohledy v projektu postcrossing, o kterém se tady taky zmiňuji odkaz máte zde: http://ekorebel.blog.cz/rubrika/postcrossing
Jednoho dne jsem ve schránce objevila pohled právě Matterhornu a hrozně se mi líbil. Za celou dobu, co tento koníček dělám, mi bohužel přišli jenom dva pohledy z této krásné oblasti.




Ačkoliv je jich tak málo, vzbuzuje to ve mně touhu se tam podívat, a na vlastní oči všechno vidět. Znám jednoho postcrossera, který chce díky této zálibě procestovat celý svět. Vůbec se mu nedivím. Třeba se k tomu nakonec taky uchýlím. Někdy mi opravdu chodějí tak nádherné kousky, že mám chuť se na dané místo jet hned podívat.

Abych to tedy shrnula.
První podnět k cestování do Švýcarska mi dala škola-maturita, a ten druhý mi dal postcrossing.
Zajímalo by mě, jaké turistické cíle máte Vy a jak jste se k nim dostali.
Pište mi to prosím do komentářů.

Hezký zbytek dne
Marťa





Komentáře

  1. Mým velkým cílem jsou všechny germánské země, takže i Švýcarsko, v podstatě. Ráda bych ale jednou studovala nebo pracovala v Německu a podívala se samozřejmě do Rakouska, Norska, Švédska, Dánska, Nizozemska a Švýcarska. :)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jo, Skandinávie by nemusela být špatná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, nedáváš si s prominutím příliš malé cíle? Jestli je tvým snem podívat do státu, který leží kousek od naší země, tak si ho můžeš splnit velice snadno. Říkám si, že člověk by měl žít hlavně pro svoje sny a za těmi jít, ale jestli si splníš všechny své sny v tak útlém věku, tak pak už sny nebudeš mít žádný. Jaký máš tedy další sny? Projít se na území dalších států? Nejsou to všechno trošku skromné sny? Dík za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Můj další velký sen je napsat knížku :D. Ráda bych ale psala o postcrossingu. Možná cestování po takových státech je skromné, ale mně to vyhovuje.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat