O mé sbírce

Ahoj všichni!

Dneska jsem se rozhodla, že Vám představím blíže svojí sbírku oblíbených pohlednic. Bude to asi jeden z těch delších článků, ale doufám, že Vás bude bavit.

Přibližně před 2 měsíci, jsem vydávala článek s názvem " Typy pohledů" . Možná Vás už napadá, že se to právě bude týkat jich. Jmenovala jsem zde několik skupin, ale dneska se chci věnovat pouze třem, protože právě z nich mám největší radost.

Na to, že posílám pohledy díky tomuto projektu už tři roky, jsem na tyto "speciality" přišla poměrně dlouho.

Jeden čas jsem procházela každý večer galerii pohledů na oficiálním webu. Tam vím, že jsem objevila ty postcrossingové. Na skupinách na fb, se dost často mluvilo o GF, nejdříve jsem tomu nerozuměla a až po delší době, jsem přišla na to, o co jde. Do meetingových pohlednic jsem se zamilovala nejspíše buď opět na té galerii, nebo na fb.

To jsou ale jen opravdu hodně matné vzpomínky.


Zkrátka mým úplně nejoblíbenějším typem pohlednic jsou Greetings from. Založila jsem si na ně speciální album, abych je nemusela pořád hledat. Nevím jak ostatní postcrosseři, ale já si svoje pohledy dost často ráda prohížím. A tyhle obzvlášť. Řekla jsem si tedy, že by bylo dobré je mít pohromadě. Většinu z nich jsem vyswapovala. Také mi asi 3 ale přišli oficiální cestou, tedy s ID kodem. Je to možná trochu paradox, protože to není tak dávno, kdy jsem vydávala článek, kde jsem se zmiňovala o tom, že oficiální cestou moc lidí tyto pohledy neposílá. Za několik dnů jsem našla ve schránce rovnou dvě a to ty co ještě nemám. Nevím čím to je, ale mají svoje kouzlo. Člověk se z nich i něco dozví. Například počet obyvatel, počet postcrosserů, hlavní město, rozlohu atd. Je to svým způsobem i naučné. Mám jich už docela slušnou sbírku. Je fakt, že mi jich ještě spousta chybí, ale doufám, že se to bude zlepšovat, a že jednou sesbírám všechny.





Zvláštní album budu muset založit asi i na další mé oblíbené pohledy. Jsou jimi Meetingové pohledy. To je další srdcová záležitost. V různých státech se pořádají velké srazy uživatelů tohoto hobby, aby si popovídali o svých sbírkách, nebo co se nového stalo. Ráda bych se na nějaký mezinárodní sraz vypravila, ale třeba taková Francie, nebo Maďarsko, jsou dost z ruky. Nejblíže to mám do Českých Budějovic, ale to se nás vždy sejde jen pár a také pokaždé nemůžu dorazit. A pohlednice se k této události také nevyrábí, protože je to velice komorní. Opět nevím co mě na těchto pohlednicích uchvátilo, ale velice ráda je nacházím ve své schránce. Je na nich vždy logo postcrossingu a většinou jsou zezadu podepsáni všichni účastníci srazu.

Tady je menší ochutnávka toho, jak mohou vypadat





Poslední skupinou, o které se chci zmínit, jsou dost podobné pohledy těm GF . Já jím říkám Postcrossingové. Jsou to pohledy, na kterých jsou zajímavé informace o tomto koníčku. Není jich tolik, ale asi proto je mám ráda. Nedají se moc dobře sehnat, protože je vyrábějí samotní uživatelé a není lehké vychytat ten čas, kdy jich mají dost. Každopádně už jsem jich také pár získala a jsem na ně pyšná.




Všechny mé sbírky, pokud se chcete podívat, najdete na mé stránce:


Zajímalo by mě, jestli jste nějaké sběratelské vášni také podlehli a co sbíráte
A pokud jste zaregistrovaní na tomto webu, jestli máte stejný vkus jako já, nebo sbíráte něco jiného.

Hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře