Život v bublině

Tohle je druhé téma, které mě zaujalo.
Je to termín, který opět snese mnoho interpretací. Nějak se toho tedy zhostím, a doufám, že se Vám to bude alespoň trochu líbit.

Život v bublině podle mého názoru žijí ti, co jsou na něčem závislí. Nemyslím alkohol nebo drogy..i když by se to dalo asi i takhle říct, ale hlavně se chci zmínit o lidech, kteří jsou závislí na počítačových hrách.

Žijí podle mě opravdu v bublině. Nevidí, neslyší leckdy ani nejedí, jsou zaslepení elektronikou. Takový člověk...dneska spíše teenager, přijde domů, hodí tašku do kouta a jde pařit. Nedovedl by si bez toho představit běžný den. Myslím si, že si všichni tihle lidé říkají, že to mají pod kontrolou a nechtějí si ani na chvíli přiznat, že mají problém. Samozřejmě vím, že všichni mladí závislí doopravdy nejsou, ale může se to zvrtnout. Proto by se na to mělo dávat pozor.

Začala jsem narážet hlavně na děti a mladistvé. Týká se to ale jen jejich věkové kategorie? Řekla bych že vůbec ne.

Asi před pár měsíci jsem viděla v televizi, že otec přišel domů, pozdravil děti a manželku a šel si ihned sednout k počítači. Byla to Výměna manželek. Vím, že si spousta z Vás řekne, že je to blbost, taky si o tomto pořadu myslím svoje, ale tohle mě dostalo. Tatínek vůbec neznal to, že si s těmi dětmi může hrát. Proseděl celé odpoledne u počítače a odešel od něj, když šly děti spát, takže s nimi v podstatě vůbec nebyl. Když došlo ke změně "pravidel" nestačil se divit. Byl překvapený, o co všechno přicházel. Děti pak byly nadšené, když táta přišel z práce a oni s ním směly blbnout. Alespoň na chvíli mu to otevřelo oči a tak vystoupil ze své bubliny.

Nevím, jestli to nebylo nahrané. Každopádně si myslím, že taková situace může být v mnoha rodinách a domácnostech. Řekla bych, že je to smutné..pokud tohle dělají i dospělí.

Taky prosedím spoustu času u počítače, ale většinou něco hledám kvůli škole, nebo píšu. Myslím, si že tohle je v normě, i kdybych u něj seděla do večera. Problémem je, když se na něm hrají jen hry.
Pak z té bubliny ty lidi nevystoupí.


Kolik času prosedíte u počítače Vy?
A co si o tom všem myslíte?

Hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře

  1. prosím podívej se na můj blog

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se nelíbí věčné vysedávání u PC. Já hry nehraju, jen bloguju a poslouchám hudbu. Úplně mi to stačí...

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Jasný, mrknu tam :)

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Mě se to taky nelíbí, bohužel musím, kvůli škole, ale PC hry opravdu nehraji, je to pro mě mrhání časem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat