Strašák angličtina

K napsání tohoto článku mě inspirovala spousta lidí, kteří jsou překvapeni z jazyka, ve kterém se pohledy píší. Vždy když před někým o postcrossingu mluvím a vyprávím různé zajímavosti, vytřeští oči a zeptá se mě " A to píšeš anglicky?" Moje angličtina přitom není nic světoborného. Vůbec se toho nebojte, jestli pochybujete jen kvůli Vašim jazykovým dovednostem. Pohled napíše podle mě každý, kdo měl alespoň základy. Opravdu není, čeho se obávat.

Postupem času zjišťuji, že mi to vlastně pomáhá. Člověk získá slovní zásobu, dokáže se lépe domluvit, vyjádřit. Vzhledem k tomu, že si píši i o swapy, o kterých jsem mluvila taky v jednom článku, vyjadřovací schopnosti mám opravdu lepší. Nemusíte psát složitá souvětí, nutnost to není. Chce to začít lehkými větami a pak se vypracujete. Kdybych to nezažila, nepíšu to.

Spousta lidí mi říkalo, že když je tenhle projekt v angličtině, dělat to nebudou. Kdyby to šlo česky tak jo. Myslím si, že je to škoda. Mohlo by být více členů.

Angličtina je bohužel ale opravdu strašákem a nejenom v koníčcích. Co se týče školy je to žhavý kandidát na post hrozby číslo jedna. Docela dost lidí není schopno pochopit všelijaké ty časy a s nimi různé výjimky. Mezi ty lidi patřím i já. Testy z angličtiny píšu většinou až na druhý pokus. Takováhle gramatika je šílená, ale pohledy napíšete ůplně v klidu v přítomném čase, který všichni ovládáme.


Hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře

  1. ,,Opravdu není čeho se obávat." Bez čárky. Promiň, čarky navíc mě bijou do očí.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Kájo děkuji za koment ale čárky nejsou až taková hrubka podle mého

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Taky právě na sobě pozoruju, že se zlepšuju, ale pouze ve vyjadřování, gramatika přesto není moje silná stránka, takže kouknu na tvůj článek :) Díky moc

    OdpovědětVymazat
  4. Přijde mi, že na tohle téma by se člověk měl třeba více rozepsat. Když otevřu článek s tímhle nadpisem, čekám nějaké užitečné rady nebo třeba osobní zkušenosti o postcrossingu. A ne takové ty obecné informace typu Není se čeho bát, je to lehký.

    OdpovědětVymazat
  5. [6]: Neberu to jako hate, jsem ráda za každý komentář či radu. Bloguju teprve 2 měsíce.Článek s radami jsem úplně nechtěla a osobní zkušenosti jsem tam opravdu mohla napsat,vůbec mě to nenapadlo. A jak dlouho postcrossing dělám, nebo v čem to spočívá mám už v jiných článcích v této rubrice, tak jsem to nechtěla psát znovu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat