Sběratelská hra

Ahoj, dneska bych se vám chtěla trochu pochlubit. Jsem opravdu šílená sběratelka a už z názvu článku jste asi poznali, že se také snažím o získání prémiových známek. S rodinou většinou v létě jezdíme na dovolenou po ČR. Já nevím jak vy, ale já zahraničí příliš nevyhledávám, stačí mi poznat kouty naší vlasti. Vždy si vybereme nějakou lokalitu a tam například týden výletujeme. Naposledy to byla jižní Morava a rok před tím to bylo Českosaské Švýcarsko. Tyto oblasti se mi moc líbily, a velice jsem si to tam užila. Proč o tom ale mluvím. Z každého výletu se snažím si něco přivézt. No něco, hlavně turistickou známku a pohled. To bych to nebyla já. Sběratelská hra spočívá v tom, že byste se měli snažit o to, abyste získali 10 po sobě jdoucích očíslovaných známek. Placky jsou rozděleny do různých kategorií ( řeky, hory, města, unesco...). Některá čísla jsou ale od sebe bohužel hodně vzdálená. Nezbývá než brouzdat po webu TZ a plánovat výlety tak, aby to vyšlo co nejlépe. Jelikož jsem z jižních Čech, mám jednu desítku odsud, druhou jsem získala právě v Českosaském Švýcarsku a třetí jsem hodně doobjednávala a většina z nich byla ze Středočeského kraje. Na těch místech jsem byla, jenže jsem si v tu chvíli nekupovala známku. Jsou to místa jako Pražský hrad, Karlštejn, Zvíkov( jižní Čechy).. a spoustu dalších. Nekteří mi určitě řeknete, že doobjednávat není zrovna hráčské. Udělala jsem to proto, abych získala další desítku. Zhruba půlku už jsem stejně měla, a na těch místech jsem taky byla. Jenže jet pro ně nebyl čas. Je to určitý způsob jak zpětně získat známku z místa, kde nebyla k zakoupení, nebo byl jiný problém ( nedostatek času). Přijde mi to dobré, že někde mají všechny tyto suvenýry.

Trochu to shrnu. Moc mě tahle hra baví, a jsem ráda, že něco takového vzniklo. Mám tedy celkem 3 nasbírané desítky a chci ještě pokračovat. Miluju rodinné výlety, či výlety s kamarády a doufám, že jich bude ještě dost.







Kolik desítek jste získali vy? A jaký názor máte na dokupování?

Hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře

  1. Desítku se mi nikdy nasbírat nepovedlo. Vlastně jsem se na sběratelskou hru úplně vykašlala.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Já už jsem si taky začala říkat, že to nenasbírám, ale nakonec se to povedlo

    OdpovědětVymazat
  3. S tím dokupováním je to těžký. Když jsem daleko od domova a nemají zrovna TZ tak si ji nechám klidně poslat z Rýmařova nebo si tam zajedu osobně, protože vím že třeba dvěstě kilometrů nepojedu pro jednu známku :) Ale určitě bych si nekoupil TZ tam kde jsem nebyl.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat