Zkouška ohněm

Občas nevím o čem mám psát, a tak koukám na témata týdne. Tenhle mě obzvlášť zaujal. Pojala jsem ho tedy po svém a doufám, že to bude příjemné čtení.

Pod tímto slovním spojením si můžeme představit spoustu věcí. Pro studenty středních škol to může být maturita, pro vysokoškoláky zkouškové období, pro jiné například ustát novou pozici v zaměstanání, také ale nové začátky- nějaká předsevzetí. Podle mého názoru záleží na tom, v jakém životním období a v jakém rozpoložení se každý nachází. Múže to být jednoduše řečeno cokoliv.

Pokusím se Vás v rychlosti seznámit s mými zkouškami.

Když jsem byla ještě na základní škole, byly pro mě zkouškou ohněm vždy poslední dny, kdy se dalo ještě opravit známkování.Nechtěla jsem mít špatné známky a tak jsem se opravdu poctivě věnovala opravám. No kdo to nedělal žejo. V deváté třídě mě čekalo přihlašování na střední školu, jako každého. To sice byl takový menší stres, ale jestli bych to nazvala zkouška ohněm, to asi ne. Střední škola probíhala celkem bez potíží. O prázninách mezi druhým a třetím ročníkem jsem si udělala řidičský průkaz. To už byl větší stres na moji hlavu a v tu chvíli, to pro mě rozhodně zkouška ohněm byla. Říkala jsem si, že je to moje taková menší maturita. Popravdě řečeno maturita byla daleko horší, a když jsem říkala, že to je podobné, neuvědomovala jsem si váhu mých slov. Už jenom být k ní připuštěna bylo obtížně dosažitelné. Měli jsme dost náročnou paní učitelku na jeden předmět. Díkybohu naštěstí jen na jeden. Myslím si ale, že dal zabrat nám všem a že to, dostat se s ním k maturitě, zkouška ohněm na 100% byla. Nicméně maturitu jsem úspěšně zvládla na poprvé. A co bylo dál? No zkusila jsem samozřejmě vysokou. Bohužel přišlo ale to, že ty stěžejní předměty, tam byly dva ( chemie a matika). Tyhle dva strašáci jsou snad považovány za síta pro studenty na většině vysokých škol. Tady už začalo přituhovat a tuto zkoušku ohněm jsem nezvládla. Další metou v mém životě se tedy stal úřad práce. Ano, já vím, že je to celkem nepopulární instituce, také se tam už nikdy nechci vracet. Naštěstí se mi podařiloo sehnat práci, a moc dlouho jsem tam nezústala. Nyní je pro mě zkouškou ohněm dohrabat se do druhého ročníku VOŠ.

Držte mi palce, budu to potřebovat.

Jaké byly nebo jsou Vaše zkoušky ohněm?


Hezký zbytek dne

Marťa

Komentáře

  1. Všechny zkoušky jsi zvládla skvěle, ať se ti daří i nadále! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce..já jsem za "zkoušky ohněm ráda.."vždy mě něco naučily.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Děkuju :) Jo no, tím se člověk učí nejvíc :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat