Typy pohledů

Typy pohledů


Ahoj, dneska bych se chtěla věnovat různým typům pohledů. Některé nejsou ani volně ke koupi.
Můžete je právě získat swapováním, což je další způsob výměňování pohledů. Někdo má vytříbený vkus, a na jeho profilu se dočtete, že preferuje tyto pohlednice.


Greetings from:



První typ, o kterém bych chtěla mluvit je Greetings from, neboli GF. Jedná se o pozdravy skoro ze všech států, ale i ze světadílů. Na těchto pohlednicích najdete obrys té země, samozřejmě její název, hlavní město, počet obyvatel, také počet postcrosserů a různé zajímavosti, jako oblíbený sport, známé osobnosti, ale i něco z přírody. Tento typ pohledů patří do mých oblíbených.



Poscrossingové pohledy:



Tento typ pohledů volně k dispozici není. Postcrosseři si je vyrábějí sami, pomocí různých programů v počítači, jako je třeba photoshop. Najdete zde přibližný počet členů, odkdy projekt běží, kolik je v něm zaregistrovaných zemí a mnoho dalšího. Každý " výrobce" má svůj styl a tak se pohledy člověk od člověka liší.


Keep calm:




Keep calm je další typ, který se mi moc líbí. Osobně teda preferuji ty, které mají na konci ...and happy postcrossing, nebo ...and send a postcard
jsem trochu vybíravá. Samozřejmě ale neexistují jen tyto, škála je široká, to se nemusíte bát, pokud máte jiný názor než já.



Meetingové:




To je zase typ pohledů, které nikde nekoupíte. Uživatelé a fanoušci toho koníčku si je nechávají dělat, většinou když je naplánovaný nějaký velký sraz. Všichni, kdo se srazu zúčastní, tak se dost často podepíší na zadní stranu pohledu a pak se vše odešle zájemcům. Data a místa srazů se zveřejňují právě na již zmíněných skupinách na fb.


Moodré kočky:




Tohle jsou pohlednice od Iriny Zenyuk. Já osobně je nesbírám, ale většina lidí ano. Jsou docela populární. Najdete je na webových stránkách pohlednice-tap. Je dobré nějaké mít do zásoby. Ostatní vám za ně utrhají ruce.

Dubánci:



Dubánci jsou vyfocené postavičky, které vyrobil Petr Václavek pro své děti. V průběhu vyrábění se začal zlepšovat a později tyto postavičky i fotografoval. Ze zábavy pro děti se stal koníček tatínka. A tohle je právě výsledek jeho práce. Tyto pohledy je možné zakoupit na webu pohledy.cz


Asi jste poznali, že jsem blázen do pohledů, kde se objevuje slovo postcrossing. Popřípadě logo tohoto projektu. Nevím proč ale prostě tohle zbožňuju. A tímto článkem bych se s Vámi o to chtěla podělit.
Snad se Vám článek bude líbit.


Které pohledy sbíráte vy? A pokud žádné nesbíráte, které se Vám líbí?
Přeji hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře