Swapy

Ahoj, dneska bych se chtěla zmínit o tzv. swapech. Trošku jsem toto téma nakousla v minulém článku v této rubrice.
Jedná se o další způsob vyměňování pohledů. Neprovádí se ovšem přes web postcrossing.com- tudíž Vám pohlednice nepřijde s ID kódem. Swap má tu výhodu, že víte, který pohled Vám přijde. S tvrzením, že je to výhoda, nemusíte ale všichni souhlasit. Někdo je určitě zastáncem toho, že neswapuje, protože chce být vždycky překvapen, z toho, co ve schránce najde, nebo protože chce pohledy dostávat pouze přes systém. Já dělám oba dva způsoby.

Jak tedy swapovat:

Je to jednoduché. Na webu postcrossing.com si můžete v nastavení zaškrtnout, že chccete domlouvat i swapy. To Vám většinou lidé, kteří chtějí swap, pošlou e-mail, aby se s Vámi domluvili.

Další možnost, kterou preferuji i já, je přidávání nabídek ( fotek pohledů) na fb skupiny. Přijde mi to lepší, protože tento příspěvek vidí více lidí, a může na to mnohem více lidí zareagovat. U e-mailu nikdy nevíte, jestli si ho dotyčný přečte. Pokud nějaký pohled sháníte, zase se Vám může ozvat více lidí, kde ho sehnat, popřípadě doporučit člověka, který ho třeba má.

Já swapuji, protože mi přijde, že pohledy, které se mi líbí ( například GF), nijak jinak nedostanu. Ano, je fakt, že přes web mi přišli 2, ale zbylých asi 31 jsem získala touto cestou. To samé meetingové pohledy, nebo postcrossingové. To Vám jen tak přes web nikdo nepošle. Samozřejmě existují výjimky. Ale těch těch je málo.

Vše je založené na důvěře. Když si s nějakým uživatelem domluvíte výměnu, většinou po Vás bude chtít, abyste pohled vyfotili i s adresou jako důkaz, že jej opravdu pošlete, tzv photoproof.

Pomocí swapů jsem přišla opravdu k parádním kouskům. Momentálně jsem si také pár těchto výměn zařídila. Doufám, že brzy dostanu, to co se mi ohromně líbí.



Přeji hezký zbytek dne
Marťa

Komentáře