Kam dávat všechny pohledy

Ahoj, dnešní téma článku je, kam vlastně všechny pohledy ukládat. Nevěděla jsem, do jaké rubriky tento článek zařadit, protože to asi není problém jen postcrosserů, ale i třeba vášnivých sběratelů.

Jelikož jsem se do postcrossingu opravdu vrhla z vervou, brzy mi začalo množství pohledů přetékat přes hlavu. Ptala jsem se proto hodně lidí, kde pohledy mají. Pořád jsem ale nenacházela to pravé ořechové. Možností je samozřejmě spousta, ale každému vyhovuje něco jiného. Nejvhodnější mi přišla vlastní výroba. Vytvořila jsem si takové album. Mám ráda, když si pohledy můžu prohlížet jako knihu. Vím, že papírnictví a e-shopy mají velký výběr, ale já jsem chtěla něco, na co můžu být pyšná, a nebude to moc stát. Pořídila jsem si tedy pěkný, barevný šanon, a do něj pouze dokupuji folie na pohledy, popřípadě na fotografie.


Pohledy do něj vkládám systematicky a to podle států. Každý stát mám oddělený klasickou košilkou na formát A4. Ještě to tedy nemám úplně dodělané, ale chtěla bych si to do budoucna vylepšit. Zatím mám informace o státech napsané ručně.




Folie, které do alba dokupuji jsou značky bantex. Samozřejmě se vyrábějí v různých velikostích, pokud Vám tyhle nevyhovují.



Další typy, kam pohledy dávat:


Tohle je speciální album na pohlednice z e-shopu. Vypadá moc krásně. Cenově mi ale přijde, že se to nevyplatí.



Také se na internetu dá pořídit takováto krabička s trikolorou. Na mojí sbírku je asi malá, a zároveň bych se ve všech pohledech nerada " hrabala" jak se lidově říká.


Další napád, o kterém bych se ráda zmínila je síť na zeď. Tohle mi přišlo dost kreativní. Líbí se mi to moc. Bohužel nemám tak velkou zeď abych na ní něco podobného vytvořila, a asi bych měla strach, že pohledy časem vyblednou.




Co jsem chtěla napsat, jsem napsala. Snad Vás článek alespoň trochu zaujal.
Mějte se krásně a pěkný zbytek dne :)
Marťa





Komentáře