Maškary

Ahoj, snažím se nemít blog jednotvárný, a proto začínám psát i o různých zážitcích ze života.
Snad se Vám tenhle článek bude líbit.

Dnes jsem se byla podívat na tradičním maškarním průvodu u nás v Milevsku. Počasí bylo krásné od samého rána. Byla jsem nadšená, že to vydrželo až do odpoledne. Doma jsme se a rodiči naobědvali, a když odbíjeli hodiny třičtvtě na dvě, začali jsme se vypravovat na akci. Před druhou hodinou jsme dorazili na místo určení a našli jsme si pěkná místa. Stáli jsme na sluníčku, dali jsme si svařák a čekali, až masky začnou chodit po hlavní "třídě" našeho městečka. Když se začal blížit příchod masek, lidé se cpali dopředu. Vzhledem k tomu, že jsme stáli pomalu na křižovatce, říkali jsme si, že pořadatelé zakročí, a lidé se budou muset uhnout. Tak se ale nestalo. Dav lidí se vměstnal před nás a my jsme neviděli nic. Podlezla jsem tedy zábradlí, za kterým jsme stáli a prodrala jsem se s fotoaparátem dopředu. Viděla jsem nakonec krásně a vše mám zdokumentované. Ve finále do té křižovatky průvod stejně po otočení šel, a lidé se uhnout museli, ale nikdo je dříve neupozornil.


Tuto akci mám moc ráda..vlastně většinu akcí, ale když někde stojíte pomalu hodinu, a nacpe se se před Vás hromada lidí a vy nic nevidíte, je to nemilé.



Komentáře

  1. Tohle mam rada na mensich mestech, tyhle akce. V liberci se nic takovyho nedeje, pac by prisli tisice lidi a na to nikdo nema kapacitu. A nebo neprijde nikdo a na to poradatele taky nemaji nervy :D minuly tyden nebo kdy tu mistni zakladka mela masopustni pruvod a jak ja jim zavidela :)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Je pravda, že ve větších městech to není. My jsme takové městečko spíš, a tady ta tradice je hodně velká.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat